Miksi mielestäni on jees olla pitkä? En tietenkään aina ole kokenut, enkä edelleenkään aina koe olevani täysin sinut pituuteni kanssa, mutta päivä päivältä yhä enemmän kyllä. Se nyt vain on sellainen tosiasia, että pituudelleen kukaan ei voi mitään. Mielestäni sen asian surkutteluun on turha tuhlata energiaansa. Siksi haluankin nyt jakaa muutaman positiivisen puolen pitkänä olemisessa.

  • Jää ihmisten mieleen. Siitä ei ole kauaakaan aikaa, kun eräs uusi tuttavuus mainitsi muistavansa minut koulusta. Itse en kyseistä henkilöä ollut koskaan tavannut, mutta hän sanoi, että muistaa minut koulusta, koska ”olin se pitkä”.
  • Hyvä jäänrikkoja. Olen kuullut, että monet loukkaantuvat, jos heidän pituuttaan kommentoidaan. Ymmärrän toki senkin, mutta eikö se ole vain hyvä asia, jos pituuden kommentointi toimii esimerkiksi small talkina kiusallisen hiljaisuuden sijaan? Ei ole kahden käden sormin laskettavissa ne kerrat, kun baareissa käydessäni monet tulivat juttelemaan ja kysyivät ensimmäisenä, kuinka pitkä olen. Siitä päästiin usein aasinsiltana keskustelemaan muistakin asioista.
  • Auton ”aurinkolippa” on turhake, koska pää keikkuu autoa ajaessa sen verran korkealla, että lipasta ei ole mitään hyötyä.
  • Leffassa / keikoilla kukaan ei ole tiellä. Saatan usein olla itse se, joka on muiden näköesteenä, mutta sehän on täysin heidän ongelmansa. Itseäni ei ole koskaan festareilla tai leffassa ollessa haitannut olla takarivissä. Antaa hobittien tunkea tiensä eturiviin, me honkkelit nähdään taaempaa ihan hyvin!
  • Kaupassa / kotona ylettyy ylähyllyille. Ei ole koskaan tarvinnut kotona keittiön yläkaappeja penkoessa ottaa tuolia avuksi, eikä kaupassa pyytää myyjää ojentamaan ylähyllyiltä / -rekeistä vaatteita sovitettavaksi.
  • Työelämässä lisää uskottavuutta. Näin ainakin itse koen. Ja etenkin kun työskentelen miesvaltaisella alalla, koen tämän erittäin tärkeänä. Miehet eivät niin helposti tytöttele, varsinkinkin kun olen suurinta osaa firmamme miehistä pidempi.
  • Ei näytä helposti tanakalta. Tämä on vain fysiologinen fakta. Pitkässä rungossa ei lievä painonnousu niin helposti näy.
  • Pääsee autossa etupenkille. Usein pisin päästetään automaattisesti istumaan etupenkille, jos auto on täynnä väkeä. Ei tarvitse sulloutua takapenkille kylki kyljessä muiden kanssa, vaan saa tilavan etupenkin reilun jalkatilan kera!
  • Pitkä nainen on harviNAINEN. Vuonna 2013 keskipituus suomalaisten 25-34 vuotiaiden naisten keskuudessa oli 167,5cm. Ikäluokassaan yli 180 senttisiä naisia oli vain prosentin verran. Eli olemme erittäin harvinaisia!

Siinä oli muutama pointti, joiden ansiosta arkielämä pitkänä naisena (tai ihmisenä ylipäätään) on erittäin mukavaa. On varmasti monia muitakin hyviä syitä, mutta nämä tulivat nyt ensimmäisenä mieleeni. Kommentoi, jos voit samaistua ajatuksiini tai jos sinulle tulee mieleen muita hyviä pointteja!

talvisin terveisin,
184cm ehtaa ihanuutta!