Oma sivusto pitkille naisille – Miksi perustin tämän sivuston?

Nyt olisi varmaan korkea aika esitellä itseni ja valottaa, miksi perustin tämän sivuston. Kirjoittaminen on aina ollut minulle luonnollinen tapa purkaa ja jäsennellä ajatuksiani, ja olenkin jo varhaisista teiniajoista kirjoittanut säännöllisen epäsäännöllisesti päiväkirjaa. Sen rustaaminen on tyydyttänyt kirjoittamistarpeeni tähän asti, mutta jo parisen vuotta minusta on tuntunut, että haluan jotenkin enemmän päästää luovuuteni valloilleen ja panostaa tekstien tuottamiseen. Ensimmäinen vaihtoehto, joka mieleeni juolahti, oli kirjan kirjoittaminen. Tällaiselle malttamattomalle ihmiselle kirjaprojekti tuntui liian pitkäveteiseltä projektilta, koska halusin heti päästä ”julkaisemaan” kirjoituksiani. Päädyinkin perustamaan tämän pitkille naisille suunnatun sivuston. Sivuston aihetta pohtiessani lähdin työstämään ajatusta teiniajoistani lähtien. Mistä olisin itse tuolloin halunnut lukea? Ja BLING! Tuli ajatus. Alan kirjoittamaan tsemppitekstejä muille pitkille naisille, jotka mahdollisesti kokevat epävarmuutta pituudestaan.

Teininä itseäni toisinaan tuskastutti, kun olin kaikkia kavereitani päätä pidempi ja muistan, kuinka kipeästi olisin ollut vertaistuen tarpeessa. En niinkään hävennyt pituuttani, mutta esimerkit siitä, että on olemassa muitakin pitkiä tyttöjä, jotka painivat tai ovat painineet samojen ”ongelmien” kanssa, olisivat olleet kullan arvioisia. Vielä silloin, kun olin teini, ei netti / some ollut näin iso juttu kuin nykyisin. Kyllähän silloin tuli netissä surffailtua, oli IRC-galleriat ja myöhemmin facebook, mutta niissä kommunikoitiin lähinnä omien kavereiden kanssa. Ei silloin ollut mistään blogeista tietoakaan, joista olisi voinut saada vertaistukea. Nyt kun blogimaailma käy kuumana, haluan myös sanoa sanottavani ja jakaa pitkien naisten ilosanomaa myös muille!

Itsetuntoni ei ole koskaan ollut mielestäni huono. Tietysti on asioita, joita olisi halunnut itsessään muuttaa ja nuorempana sitä oli epävarmempi itsestään, mutta koen saaneeni kotikasvatukseni ansiosta terveen itsetunnon. Haluaisinkin kirjoituksillani tsempata ja jakaa henkilökohtaisia kokemuksiani siitä, kuinka pitkän naisen ei tarvitse hävetä itseään, päinvastoin. Nykyään, kun luomme itsellemme hurjasti ulkonäköpaineita ja tuntuu, että etenkin naisten keskuudessa vertailu ja itsensä peilaaminen muihin on todella yleistä, koen erittäin tärkeänä kantaa korteni kekoon taistellessani noita asioita vastaan.

Henkilökohtaisesti olen (suurimman osan ajasta) erittäin ylpeä jokaisesta sentistäni, jotka minulle on tähän pitkään varteeni suotu. Toivoisin, että myös te muut lipputangon siemenillä kasvatetut naiset kokisitte samoin!

Terveisin,
184cm ehtaa ihanuutta